Ik werk katvriendelijk en zet het welzijn van je kat op 1.

Trimbehandeling € 55,00

Tijdens de trimbehandeling worden klitten en/of vilt zorgvuldig verwijderd en wordt de vacht vachtvriendelijk doorgekamd, waarbij ik zo veel mogelijk goede vacht intact houden.
Bij de behandeling zit verder:

 • Nagels knippen
 • Controle vacht en huid
 • Zo nodig schoonmaken van oren en ogen
 • Nakijken van gebit
 • iIdien gewenst sanitaire trim
 • Advies over vachtverzorging en materiaal

De duur van de trimbehandeling is afhankelijk van de conditie van de vacht en het karakter van de kat en zal tussen 30-75 minuten zijn.
De gezondheid en het comfort van je kat staat voorop. Ik werk op een katvriendelijke manier, met geduld, rust en een liefdevolle aanpak.

Trimbehandeling / scheren onder narcose € 115,00 - €130,00

Een enkele keer gebeurt het dat je kat zich echt niet laat behandelen, dan kan ik in overleg je kat onder lichte sedatie ("roesje") bij de Dierenarts in Uitgeest behandelen. Als vooraf al bekend is dat de kat mogelijk moeilijk te trimmen is, dan kan ik de afspraak in de trimsalon zo inplannen dat als het niet lukt, ik gelijk met de kat naar de Dierenarts in Uitgeest kan gaan om daar onder lichte sedatie te trimmen. Geef dit dan van te voren even aan zodat ik hier rekening mee kan houden. De kosten voor een lichte sedatie bij Kliniek voor Gezelschapsdieren Uitgeest liggen tussen de € 60,00-€ 75,00 (afhankelijk van gewicht kat en dosering en exclusief kosten trimmen) en moeten afgerekend worden bij de dierenarts. 

Een optie die we kunnen bespreken is om je kat Gabapentine voor de trimbehandeling te geven. Dit middel moet de dierenarts voorschrijven. Wil je hier meer over weten klik dan hier.


Extra opties

Mini workshop vachtverzorging en materiaal € 25,00

Wil je weten hoe je thuis het beste de vacht kan verzorgen en welke materialen je daarvoor nodig hebt? Maak dan een afspraak om samen met je kat in de trimsalon te komen en dan ga ik je uitleg geven.
De mini workshop duurt tussen de 30-45 minuten.
Dit is dus geen trimbehandeling.

Ik ga je uitleg geven over:

 • Wat kan je aan vachtverzorging thuis doen en hoe kan je dit het beste doen. Tips & tricks.
 • Kleine klitjes verwijderen.
 • Welke materialen heb je nodig en hoe gebruik je deze. Een verzorgingsset kan je aanschaffen en je betaalt dan € 10,00 ipv € 12,50.
 • Nagels knippen.
 • Voordoen en/of oefenen op je eigen kat.
 • Informatie over de kattenvacht, ruiperiode, welke factoren hebben invloed op de vacht.
 • Wat je vooral niet moet doen.
 • Wanneer je een afspraak in de trimsalon moet maken.

En je mag natuurlijk alle vragen stellen die je hebt!

Alleen nagels knippen € 14,00

Alleen de nagels worden geknipt. Dit kan nodig zijn als je kat met de nagels overal in blijft hangen of door ziekte/aandoening/ouderdom de nagels slechter afslijten.

Alleen sanitaire trim € 22,50

Hierbij wordt het gebied rond de anus en een deel van de broek korter geschoren. Dit wordt nog wel eens gedaan bij katten met darmproblemen die daardoor regelmatig een vieze kont en broek hebben.

 

Toeslagen

Extreme klitten/vilt € 20,00

Als er extreme klitten en/of vilt verwijderd moet worden, dan wordt er € 20,00 extra in rekening gebracht. 

Aanwezigheid vlooien € 15,00

Als tijdens de behandeling blijkt dat je kat vlooien heeft, dan wordt er € 15,00 extra in rekening gebracht. Ik moet namelijk de trimsalon extra behandelen tegen vlooien.

Afspraak afzeggen of niet komen € 20,00

Indien een afspraak niet door kan gaan, dan dient deze binnen 24 uur te worden afgezegd via telefoon, whatsapp of mail anders wordt er € 20,00 in rekening gebracht. Dit geldt ook als je niet op de afspraak verschijnt.

 

 

 • Je mag aanwezig blijven tijdens de trimbehandeling, maar het hoeft niet.
 • Pinnen is helaas niet mogelijk. Je kan contant of per "Tikkie" betalen.

Wat kan je thuis doen?

Je kunt thuis al veel doen om klitten/vilt te voorkomen. Zorg dat je de juiste materialen gebruikt: combikam en slickerborstel meer heb je eigenlijk niet nodig (verkrijgbaar in mijn trimsalon).
Controleer de kat dagelijks tot wekelijks (afhankelijk van de ruiperiode) met de handen/vingers op klitten.
Verwijder beginnende klitten door deze uit te pluizen met de vingers en kam de vacht kort door met een combikam.
Probeer het thuis ook leuk te maken/houden want het moet geen strijd worden.
Mochten er toch problemen met de vacht ontstaan, neem dan contact met mij op, liever dat je te vroeg contact opneemt dan te laat.

Als je zelf meer wilt weten over de kattenvacht en het verzorgen hiervan, dan kan ik je het boek "Klitvrije kat, zo doe je dat!" van Wendy van Cats Only van harte aanraden.
Deze is voor € 22,50 verkrijgbaar in mijn trimsalon.