Mijn visie

Katvriendelijk trimmen

Ik vind dat katten zo katvriendelijk mogelijk geholpen moeten worden, wat betekent dat ik de kat niet in het nekvel pak of dwangmiddelen gebruik. 

Niet elke kat laat het trimmen even makkelijk toe maar door mijn kennis als paraveterinair dierenartsassistente, kattengedrag, de inzet van etherische oliën, geduld, rust en een "trukendoos" lukt het mij altijd om katvriendelijk te werken.

 

Vachtbesparend trimmen

Ik zorg er voor dat je kat zonder klitten, vilt, dode/losse vacht of "moppige"/piekerige vacht weer naar huis gaat. Dit doe ik op een vachtbesparende manier wat betekent dat ik niet ontwol maar zorg dat zo veel mogelijk goede vacht bespaard blijft. De vacht van een kat heeft namelijk belangrijke functies.

Dit levert soms wel bijzondere kapsels op.

Door mijn kennis als paraveterinair dierenartsassistente herken ik welke vachtproblemen gezond gerelateerd zijn en kan ik daar advies over geven.

 

Wat is nog meer leuk om van mij te weten?

  • Na het behalen van mijn kattentrimdiploma in 2019, ben ik mijn trimsalon aan huis in Uitgeest begonnen. 
  • Mijn huis deel ik met 8 katten. Één Maine Coon en 7 Noorse Boskatten verblijden mijn leven: Ollie, Izzy, Noa, Evy, Eddie, Lexy, Juul en Toosje.
    Het is zoals ze zeggen: "Katten zijn net chocolaatjes, het is moeilijk het bij eentje te laten."
  • Ik werk 2,5 dag per week als Intensive Care verpleegkundige in het ziekenhuis en 1 dag per week als paraveterinair dierenartsassistente bij de dierenarts in Uitgeest.
  • Bijna 15 jaar ben ik vrijwilliger bij Dierenambulance Kennemerland geweest, maar door tijdgebrek ben ik hier pas geleden mee gestopt maar draag ze nog steeds een warm hart toe.
  • Ik heb het theoretische gedeelte van kattengedrag gevolgd en de cursus Fear Free Pet Grooming gedaan.
  • In 2020 kwam ik via Hennie Schuit van Casa Aroma in aanraking met etherische oliën en heb de opleiding Aromatherapie in 2021 afgerond.