Over mij

Mijn naam is Anouk Zonneveld. Iedereen heeft ooit moeten kiezen wat hij/zij later wilde worden . Ik wilde de zorg in voor mensen of dieren, het is mensen geworden. Na mijn verpleegkundige opleiding en aanvullende Intensive Care opleiding ging toch ook de zorg voor dieren weer kriebelen. Ik ben vrijwilligerswerk gaan doen bij Dierenambulance Kennemerland, vervolgens de opleiding Dierverzorging en uiteindelijk ook de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistente afgerond. Aangezien ik alles leuk vind, werk ik 3 dagen in de week in het ziekenhuis op de Intensive Care, 1 dag in de week bij de Dierenarts in Uitgeest en in de vrije uurtjes ben ik nog steeds vrijwilliger bij de Dierenambulance.


Dan is er ook nog de passie voor katten. . . . . ooit begonnen met 1 kat, wat er inmiddels 8 zijn. Één Maine Coon en 7 Noorse Boskatten verblijden mijn leven. Het is zoals ze zeggen: "Katten zijn net chocolaatjes, het is moeilijk het bij eentje te laten."
Die 8 katten hebben ieder hun eigen karakter en hun eigenaardigheden. En van die eigenaardigheden wilde ik wel meer weten dus heb ik het theoretische gedeelte van de opleiding tot kattengedragsdeskundige gedaan. Met alle bovenstaande bezigheden had ik helaas geen mogelijkheid om ook stage/praktijk te doen, maar het ging mij er voornamelijk om iets meer van kattengedrag te leren.

 

Het kriebelen was nog steeds niet over………..en ja hoor de volgende opleiding diende zich aan: Katten trimmen. Dit keer niet alleen om zelf meer kennis te krijgen over de vachtverzorging van mijn eigen katten maar om mijn eigen trimsalon te beginnen. De plek voor de trimsalon had ik al bedacht, dat zou de schuur worden, nu deze nog even omtoveren in een trimsalon. Mijn vader maar weer eens lief aangekeken en samen hebben we er iets heel moois van gemaakt (al zeg ik het zelf). 

 

Inmiddels ben ik sinds 2019 bezig in mijn trimsalon en heb ik de cursus Fear Free Pet Grooming gedaan. Aangezien ik probeer op de meest katvriendelijk manier te trimmen/scheren, lukt dat helaas niet altijd en leek mij deze cursus erg geschikt om meer hierover te leren. 

 

In 2020 kwam ik via Hennie Schuit van Casa Aroma in aanraking met etherische oliën en heb de opleiding Aromatherapie in 2021 afgerond. De etherische oliën zet ik in tijdens een trimbehandeling om op die manier het prettiger/minder stressvol te maken voor de katten.